Banket jurken

Hoe moet een banketjurk eruit zien? Bij banketten geldt meestal een informele dresscode. Mannen dragen donkere pakken in zwart, marineblauw of eventueel grijs. Dames mogen voor deze gelegenheid ook een pak, kostuum of jurk dragen.

Het is de moeite waard te zeggen dat een banket is wat we nu een staand feest zouden noemen – dit type evenement biedt de gelegenheid om meer getailleerde outfits te dragen, vloeiende en losse jurken zijn hier niet nodig. Vergeet echter niet dat een zakelijk evenement zoals een banket geen cocktailparty is – extravagantie is absoluut geen optie. Je kunt je geen te diepe halsuitsnijding, opzichtige make-up of overdreven accessoires veroorloven, en de jurk zelf moet net voor de knie eindigen. Een banket is geen groot bal, dus kies voor bescheiden minimalisme. De styling moet zorgvuldig zijn, zodat je de aandacht op je vestigt door er leuk uit te zien, maar niet door je te veel op te dossen.

Banket jurken

Welke accessoires te dragen bij een banketjurk?

Zoals we al eerder schreven – je kunt niet overdrijven met accessoires. Het geheel moet er elegant en minimalistisch uitzien, niet als een kerstboom met kerstmis. Dit betekent echter niet dat u volledig van accessoires moet afzien. Een eenvoudige jurk is de perfecte basis voor accessoires zoals juwelen, die de look interessanter zullen maken. Kies in plaats van een miljoen ringen en armbanden voor een enkel, meer opvallend accessoire, zoals een grote halsketting. Een banket is ook geen plaats voor grote tassen. Gewoon een klein tasje waar je telefoon, portemonnee en poeder en/of lippenstift in past. Het belangrijkste hier zijn echter de schoenen. Ga voor klassieke stiletto’s in een kleur die bij je outfit past.

Ga je naar banketten in de 21e eeuw?

Ondanks het verstrijken van de tijd is het banket nog steeds een van de meest voorkomende gelegenheden voor collega’s om elkaar en de baas buiten werktijd te ontmoeten. Bovendien is er een tendens om de populariteit van dit soort evenementen te vergroten. Hun vorm is echter aanzienlijk veranderd. Tegenwoordig kan een banket op verschillende manieren worden georganiseerd – het kan een sit-down party zijn of een buffet party, wat veel vaker voorkomt. Voorbij zijn de dagen dat werknemers bijeenkwamen om hun gezamenlijke successen te vieren in bescheiden restaurants. De banketten van vandaag stellen de organisatoren voor veel grotere uitdagingen.

Is een banketjurk geschikt voor oudejaarsavond?

Absoluut. Zoals eerder gezegd, is een banket meer een staande gebeurtenis, dus moet je er meer op maat gemaakte stijlen voor dragen. Niets belet je echter om dezelfde jurk te dragen naar een oudejaarsavondfeest, dat meestal een dansfeest is. Jurken voor banketten zijn meestal bescheiden, dus als je echt wilt schitteren op oudejaarsavond, moet je voor gewaagde accessoires gaan. Schoenen moeten natuurlijk bij de kleur van de jurk passen, maar hier kunt u zich pumps met een hoge stiletto veroorloven, die uw benen meer stabiliteit zullen geven. Schoenen kunnen ook glanzender zijn. Wat de handtas betreft, is een clutch bag de beste keuze, maar kies er dan wel een van een glanzend materiaal. Juwelen zijn ook belangrijk – voor een nieuwjaarsfeestje mogen er veel meer juwelen zijn dan wanneer je naar een banket gaat.

Eigentijdse banketten en “uitzonderingen” op de dress code

Zelfs in een vrij strikte dresscode zijn er uitzonderingen. De huidige trend is die van de glanzende stijlen, die zeker een grote rol zullen spelen tijdens het snel naderende carnaval. Het blijkt dat deze stijl ook goed werkt bij banketten. Als u wilt schitteren op een banket, kies dan voor transparante stoffen, satijnfluweel en kleine paillettenaccenten. Dit is een veel zachtere variant van de glanzende stijl, die hier het beste werkt.

Op matterhorn-moda.nl hebben we alles wat je nodig hebt.