CBR-theorie examen oefenen

Naast alle theorie zoals borden en verkeersregels, zijn e rook tal van momenten waarbij het verkeersinzicht een grote rol zal spelen. Zo zal gevaarherkenning altijd een punt zijn waar er geen twijfels over mogen zijn omdat er nu eenmaal veel (vaak mensenlevens) van zal afhangen. Bij het CBR-theorie examen, is dat daarom ook een apart toets onderdeel. Gevaarherkenning oefenen is dus zeker een aanrader en kan het examen zo zelfverzekerd worden afgelegd.

Oefen eerst zonder een tijdslimiet

Waarom, zal jij je afvragen? Het wordt duidelijker wanneer je weet, dat er tijdens het examen per vraag maximaal 8 seconden ter beschikking zijn. Er mag dus geen ruimte zijn voor twijfel en kan een gedegen voorbereiding dus geen kwaad. Echter moet er daarvoor wel de nodige tijd uitgetrokken worden en is het daarbij wel een goed idee, om het eerst zonder een tijdlimiet te doen. Zo wordt de aandacht gevestigd op het inhoudelijke en kan pas nadat men er zeker van is, dat alle leerstof goed doorgenomen is, een oefenexamen worden gemaakt met een oog op de tijd. Bij gevaarherkenning oefenen gaat het er trouwens niet alleen om zo snel als mogelijk de vragen te beantwoorden, maar ook te kijken naar de fouten. Maak daar een lijst van en wordt het gelijk duidelijk, waar bij het studeren vervolgens de aandacht op gericht dient te worden. Door op deze wijze de studie uit te voeren wordt er niet veel ruimte gelaten voor misverstanden en ben je er ook zeker van, dat de leerstof voor het examen, volledig beheerst wordt.

Voor het behalen van het CBR-theorie examen, ligt voldoende oefenen ten grondslag en zijn er tal van mogelijkheden voorhanden. Richt alle aandacht op de onderdelen waar je het meest moeite mee hebt en mag het zo niet mis gaan bij het ‘echte’ werk.

Bron: https://verkeersborden.nu