Tim Cook geeft enkele hints over de autoplannen van Apple, deelt wat hij van Elon Musk en Tesla vindt

Apple-CEO Tim Cook hintte naar het werk van het bedrijf in autonome voertuigen, na geruchten dat het bedrijf in gesprek was om zijn eigen auto te ontwikkelen.

Van Apple werd al lang verwacht dat het met zijn eigen auto in de auto-industrie zou stappen.

Onlangs meldde CNBC dat Apple op het punt stond een deal te sluiten met Hyundai-Kia om een ​​autonoom elektrisch voertuig van het merk Apple te produceren. De autofabrikanten zeiden later echter dat ze niet in gesprek waren met Apple.

Apple-CEO Tim Cook hintte naar het werk van het bedrijf in autonome voertuigen, na recente berichten dat het bedrijf opnieuw in gesprek is om zijn eigen auto te ontwikkelen. Fugro aandelen koers is gestegen.

 

 

“De autonomie zelf is volgens mij een kerntechnologie. Als je een beetje een stap achteruit doet, is de auto in veel opzichten een robot. Een zelfrijdende auto is een robot. En dus zijn er veel dingen die u kunt doen met autonomie. En we zullen zien wat Apple doet ”, zei Cook in een interview dat maandag werd uitgebracht met Kara Swisher op de ‘Sway’-podcast.

 

“We onderzoeken zoveel dingen intern. Velen van hen zien nooit het daglicht. Ik zeg niet dat iemand dat niet zal doen, ” voegde Cook eraan toe.

 

Toen hem werd gevraagd of Apple zelf aan een auto werkte of aan de technologie in een auto, weigerde Cook commentaar te geven.

 

“We houden ervan om hardware, software en services te integreren en de kruispunten daarvan te vinden, omdat we denken dat daar de magie in zit. En dat is wat we graag doen. En we zijn dol op de primaire technologie die daar omheen draait, ” zei hij. BAM aandeel koers is verkocht.

 

Van Apple werd al lang verwacht dat het met zijn eigen auto in de auto-industrie zou stappen of zijn technologie aan andere autofabrikanten zou verkopen, en het heeft een aantal stappen ondernomen om aan te geven dat het van plan was dit te doen. Om zijn technische rangen te versterken, verwierf het bedrijf in 2019 de autonome auto-startup Drive.ai.

 

Een autonoom voertuig zou het bedrijf kunnen positioneren tegen Tesla, dat zijn eigen zelfrijdende functies uitrolt. In 2018 huurde Apple Doug Field, de toenmalige Senior Vice President Engineering van Tesla, in om vermoedelijk aan zelfrijdende auto’s te werken. Apple heeft ook verschillende andere voormalige Tesla-medewerkers aangetrokken, waaronder voormalig Tesla vice-president van engineering Michael Schwekutsch, nu senior director of engineering voor de Special Projects Group bij Apple.

 

Tesla-CEO Elon Musk had vorig jaar zelfs gezegd dat hij ooit had geprobeerd gesprekken te beginnen om het bedrijf aan Apple te verkopen, maar Cook weigerde een vergadering bij te wonen.

 

“Weet je, ik heb nog nooit met Elon gesproken, hoewel ik grote bewondering en respect heb voor het bedrijf dat hij heeft opgebouwd. Ik denk dat Tesla ongelooflijk werk heeft verricht door niet alleen de voorsprong te vestigen, maar ook zo lang de leiding te behouden in de EV-ruimte. Dus ik heb grote waardering voor hen, ”vertelde Cook aan Swisher.