Waarom is het zo belangrijk om jaarlijks naar je verzekeringen te blijven kijken? Een aantal zaken die je echt moet regelen in 2020!

Uw levensverzekering kan niet volledig tot zijn recht komen als u deze onbeheerd achterlaat. De beste manier om uw polis te maximaliseren is door uw dekking regelmatig te herzien en bij te werken. Maar hoe weet u wanneer het tijd is voor een herziening via Verzekering-Winkel? Hier zijn enkele van de tekenen om naar te zoeken.

1) Uw familie is uitgebreid

Als u getrouwd bent of kinderen hebt gehad sinds u uw levensverzekering hebt afgesloten, dan moet u uw dekking herzien om ervoor te zorgen dat deze uw groeiende gezin beschermt. Vaak zullen de verzekerden hun dekking moeten verhogen om voor de financiële toekomst van hun geliefden te zorgen.

2) U hebt nieuwe financiële verantwoordelijkheden

Als u een huis hebt gekocht, een bedrijf bent begonnen of een andere financiële verplichting op lange termijn bent aangegaan, dan moet u uw levensverzekering opnieuw beoordelen. U zult waarschijnlijk de dekkingslimieten van uw polis moeten verhogen om ervoor te zorgen dat uw financiële verplichtingen worden nagekomen in het geval van een onverwacht overlijden.

3) U hebt een andere loopbaan- en inkomensveranderingen

Als je een carrièrestap hebt gemaakt, dan moet je de implicaties van deze nieuwe baan voor je levensverzekering bespreken. Dit komt omdat uw nieuwe functie een verandering kan betekenen in de omvang van het risico dat u loopt. Bovendien kan de functie leiden tot een aanzienlijke salarisverhoging. De dekking van uw levensverzekering moet naast uw inkomen worden verhoogd om ervoor te zorgen dat uw polis uw verloren loon dekt.

  • Veel mensen weten echter niet zeker wat deze dekking is of wat het voor hen kan betekenen. Dit is wat u moet weten over uw extra dekking van de kosten van levensonderhoud.

4) Extra dekking van de kosten van levensonderhoud uitgelegd

Extra dekking van de woonlasten is een dekking die u kunt gebruiken om uw woonlasten te betalen als uw woning beschadigd en tijdelijk onbewoonbaar is. Stelt u zich bijvoorbeeld voor dat uw woning ernstig beschadigd is bij een brand. Hoewel het woongedeelte van uw huisverzekering de kosten van de reparatie van uw huis dekt, kan het voor u en uw gezin niet veilig zijn om in uw huis te blijven terwijl het wordt gerepareerd.

  • Gelukkig zorgt de extra dekking van de woonlasten voor de kosten die verbonden zijn aan het wonen buiten uw huis. Het kan u bijvoorbeeld helpen om de kosten te dekken van een verblijf in een hotel, het huren van een tijdelijk verblijf, het eten in restaurants, het opbergen van uw meubels, enzovoort.

5) Dekkingslimieten en uitsluitingen

Net als alle andere verzekeringen is de dekking van uw extra woonlasten aan beperkingen onderhevig. De meeste polissen hebben een dekkingslimiet die een percentage is van de dekking van uw woning. De standaardpolissen bieden bijvoorbeeld een extra dekking van de woonlasten tot 20% van de dekking van uw woning.

  • Als u dus voor $300.000 aan woonruimte dekking heeft, dan heeft u $60.000 aan extra woonruimte dekking. Verzekeraars beperken uw dekking meestal ook tot een bepaalde tijdslimiet. Zo kan je verzekeraar bijvoorbeeld alleen een extra dekking voor woonlasten bieden voor 12 maanden.

You may also like