Waarom is voetbal een goed alternatief voor mannen, en is het echt zo gezond?

Onderzoek heeft aangetoond dat het spelen van voetbal meerdere fysieke, sociologische en psychologische voordelen oplevert. Bij voetbal gaat het om cardiovasculaire oefening die het hart versterkt, de doorbloeding verbetert, de stress verlaagt, de longen en de spieren versterkt, waardoor het functioneren en de juiste uitlijning van het skeletsysteem verbetert.

De sociologische voordelen van voetbal helpen om beter met anderen om te gaan en om waardevolle vaardigheden te leren zoals teamwork, toewijding, verantwoordelijkheid en conflictoplossing. Het trainen van voetbal verlaagt de stress en verbetert het functioneren van de hersenen en verhoogt het humeur, waardoor men gelukkiger is.

Voetbalspelers hebben meer kans om door te gaan met spelen

Wie voetbalt, heeft meer kans om een gezonde, actieve levensstijl te blijven leven door te blijven voetballen. Zelfs als volwassene zijn degenen die zijn opgegroeid met voetballen of net zijn begonnen met voetballen, meer toegewijd aan het vasthouden aan het voetbal dan andere vormen van lichaamsbeweging zoals hardlopen. Daar zijn meerdere, mogelijke redenen voor, waaronder het “team”-aspect van voetbal.

Voetbal kan de stress verminderen, vooral bij mannen.

Studies hebben aangetoond dat het spelen van voetbal het risico op hypertensie, hart- en vaatziekten en valpartijen vermindert. Soortgelijke studies hebben ook geconcludeerd dat voetballen en hardlopen vergelijkbare gezondheidsvoordelen en stemmingsverbetering opleveren. Echter, door deel te nemen aan een voetbalwedstrijd, is er minder stress dan door alleen maar te hardlopen.

  • Vooral mannen maakten zich meer zorgen bij het hardlopen dan bij het voetballen. Lopen is een individuele sport, zonder teamverantwoordelijkheid en met minder kameraadschap. Door te voetballen voelden mannen zich meer gemotiveerd, betrokken en gelukkig. Voetbal vraagt van de deelnemers dat ze nadenken over het volgende spel en hun teamgenoten, waardoor er weinig ruimte en tijd overblijft voor spelers om na te denken over hun persoonlijke problemen en stressoren.

Waarom is voetbal zo populair?

Voetbal is een populaire wereldsport om vele redenen, waaronder het speelgemak en de minimale uitrusting die nodig is. Onderzoekers hebben aangegeven dat er nog veel meer voordelen zijn van het spelen van voetbal, waaronder sociale interactie, teambuilding, een actieve levensstijl en een verbeterde fysieke, mentale en emotionele gezondheid.

Iedereen kan beginnen met voetballen

Ongeacht je leeftijd of speelvaardigheid, er zijn voetbalclubs en activiteiten beschikbaar in bijna elke gemeenschap. Meld je gewoon aan en stop bij je plaatselijke winkel voor voetbaluitrusting om de bal, schoenplaatjes en scheenbeschermers te halen die je nodig hebt.

You may also like